Nada

Nada er øreakupunktur, som består af 5 tynde nåle i hvert øre, som giver klienter mere balance. Det er en behandlingsform, der afbalancerer og styrker kroppens funktioner, og skaber indre ro og fokus hos klienten.

NADA er en holistisk behandling, der både virker fysisk og mentalt/psykisk restituerende. NADA er en katalysator, der hjælper kroppen og sindets egen selvhelbredende egenskaber.  Reguleringen sker bla. via det autonome nervesystem,  kroppens hormoner og transmitter stoffer. Men da NADA bygger på traditionel kinesisk medicin, sker reguleringen også via meridian banerne i kroppen.

Hvem kan have glæde af NADA: 

Alle – børn som voksne (skal være fyldt 7 år) der har brug for, at finde balancen igen og til at finde den indre ro og kontrol, kan have glæde af Nada, samt alle som er i en udviklingsproces, bør give sig selv dette lille pusterum. Alle uden undtagelse giver udtryk for, at Nada er en dejlig form for egenomsorg.

NADA-behandlingen:

Første gang du kommer til klinikken, taler vi om, hvad du ønsker Nada behandlingerne skal hjælpe dig med, og vi taler om din motivation herfor. Derefter sætter jeg nåle i og der kan suppleres med ekstra nåle, hvis der er behov for dette.

For at opnå den bedste virkning, skal du slappe af i 45 min., hvor du ikke bruger din mobil under behandlingen, mens du nyder en kop Nada-te i afslappende omgivelser i en stol eller liggende på en sofa. Der kan sidde flere personer samtidig i klinikken, men der opfordres til, at det er non-verbal behandling, da det er ro og fordybelse der er i fokus. Så …din mobil er slukket eller på lydløs. Det er ikke usædvanligt, at man bliver træt under- eller efter behandlingen, men det fortager sig dog hurtigt. Det anbefales at undgå rygning og kaffe 1 time før- og efter behandlingen.

Nada-kugler:

Som supplement til nada-behandlingerne, kan der være brug for magnetiske kugler imellem behandlingerne. Det er en lille kugle, som er guldbelagt og er på 100 gauss magnetisme. De sætte på begge øre. Der sættes et lille hudfarvet plaster på, så det synes mindre tydeligt. Denne lille kugle aktivers ved et kraftigt tryk. Virker effektivt til at berolige psyken, og er velegnet til  søvnbesvær, koncentrationsbesvær, uro, maniske tilstande, motorisk uro, angst, abstinenser og stoftrang mm.

Hvor ofte skal man have Nada-behandlinger:

De første uger anbefaler jeg 2-3 behandlinger om ugen og efterfølgende 1-2 behandlinger om ugen (børn dog kun én gang om ugen i 20 minutter). Ofte kan man nøjes med 16-20 behandlinger, men kan variere alt efter hvilke problemstillinger der behandles for. Børn fra 7-10 år sidder i ca. 20 min. og børn fra 10-14 år i ca. 30 min. Børn med ADHD har god effekt af nada-kugler imellem behandlingerne. Hos ældre og svækkede personer er tiden reduceret til ca. 30 min.

Gør behandlingen ondt?

Da det er meget små tynde nåle, der bruges, er behandlingen næsten smertefri. Nogen gange hvis punktet er meget ømt, kan der mærkes et lille prik, når nålen sætte i. Alle nåle er sterile og engangmateriale, og kassers efter brug.

Er der bivirkninger ved behandlingen?

Overordnet er der ingen bivirkninger. Der kan forekomme en snurren, varme, prikken eller `strøm` enten i øret eller kæben. Dette  er som regl et godt tegn. Det ses at gamle problemer eller symptomer, kan blusse op i en kortere periode. Det er helt normalt, og kan betragtes, som en god proces.

Hvor stammer Nada fra:

Nada er navnet på en forening og en forkortelse for National Acupunture Detoxification Association. Nada-behandling er en standariseret øreakupunkturmetode, som blev udviklet på Lincoln Hospital i South Bronx, New york i begyndelsen af 1970èrne. Metoden er i dag kendt over det meste af verden. Nada-metoden bygger på TCM ( Traditionel Kinesisk Medicin), hvor akupunkturpunkterne balancerer organerne, som både regulere krop og psyke. Man kan hjælpe mennesker uden at kende deres baggrund.

Hvor bliver Nada brugt:

Nada anvendes på mange hospitaler, centre for misbrugbehandling, på plejehjem, socialpsykriatiske botilbud private som kommunale, fængsler, sports/massageklinikker mm.

NADA er et akupunktur system der stammer fra den kinesiske øreakupunktur, men som er blevet udviklet i USA til at afgifte og afvænne mennesker fra narkotiske rusmidler, medicin misbrug og alkoholmisbrug. Systemet stammer fra USA og har spredt sig til mange lande, herunder også Skandinavien. Det har nogen afvænningsprocenter som intet andet system kan hamle op med, op mod 70% er afvænnet i løbet af et år.I USA kan kriminelle narkomaner vælge at få en behandlingsdom med NADA i stedet for at komme i fængsel. Der er lavet specielle Domstole for misbrugere.I alle misbrugssituationer er det nødvendigt, at der hos den enkelte er et ønske og en stærk motivation til at stoppe.

Yderligere information og nyheder om Nada kan du læse om på www.nada-danmark.dk hvor du osse kan se en liste er nada-behandlere i hele Danmark.